1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Stoofperen
  6. Stoofperen

Stoofperen

Door: piet_pot

  • Nederlands, Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 04-11-1999

Ingrediënten 10 personen


Gieser wildemannen, stoofperen, uitgaande van 3 per persoon, 30 stuks.
Water, uit de kraan.
Rode wijn,350 cc.
Rode port, een scheut.
Kaneel een pijpje.
Suiker, 200 gram.
Indien mogelijk een scheutje bessenjenever.


Stoofperen
Stoofperen

Heerlijke wildemannen gestoofd in rode wijn

Ontdek meer:

Voorbereiding

Schil de peren met een dunschiller, maar laat het steeltje eraan zitten. Doe de peren in een pan.

Bereidingswijze

Spoel de peren af en vul de pan tot de helft met water uit de kraan, de suiker, het kaneelpijpje, de wijn en de rode port. Zet de pan op hoog vuur tot de vloeistof kookt. Zet het vuur laag en laat het geheel zachtjes stoven. Na zon anderhalf uur beginnen de peren mooi op te kleuren. Doe de scheut bessenjenever in de pan en doe het vuur nog even hoog. Vuur weer laag en laten stoven tot de peren mooi rood zijn. De pan van het vuur en de peren in een glazen schaal storten. Het sap wat is ontstaan leent zich goed om te drinken(wel laten afkoelen...) of voor de bereiding van bijvoorbeeld een wildsaus.
Ook kan het eventueel licht worden gebonden met maizena en na afkoelen als saus dienen bij bijvoorbeeld ardennerham met gestoofde witte peer. Zie recept!

Serveertip

Heerlijk bij stoofgerechten of bijvoorbeeld wild.

Bron

De oude doos.....



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van piet_pot
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top