1. Home
  2. Recepten
  3. Franse kaas
  4. Franse uiensoep

Franse uiensoep

  • Frans, Soep
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 04-11-1999

Ingrediënten 4 personen


Ongeveer 500 gr uien (mag ook meer zijn), 1,5 liter bouillon van 5 bouillonblokjes, peper, paprikapoeder, kerrie, knoflookpoeder, 3 eetlepels madeira, 3 eetlepels worcestershiresauce, 1/4 liter witte wijn, tabasco, 50 gram boter of margarine, 15 gram bloem, stokbrood, 150 gram gemalen kaas of rijpe camembert


Verder heb je nodig


Grote kookpan
Een bakje waar 1,5 liter bouillon in kan
Snijplankje
Scherp mesje


Dit is een heerlijke maaltijdsoep op traditionele wijze gemaakt (dus niet uit zo'n flesje of zakje)

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

De uien schoonmaken en in ringen snijden

Bereidingswijze

Trek de bouillon van de blokjes en de kruiden. Haal de bouillon uit de pan en doe dit zolang in een bakje.
Laat de boter in de pan smelten en fruit hierin de uien goudgeel. Strooi de bloem erover heen en laat dit meefruiten tot er een lichtbruine kleur verkregen is. Voeg nu de bouillon toe. Voeg de madeira, de witte wijn en de worcestershiresauce toe en naar smaak de tabasco. Laat dit ongeveer een uur op een zacht vuurtje pruttelen. Wel af en toe goed roeren.(Hetlekkerste is om het langer te laten staan op het vuur en dan het vuur uit en een nachtje met deksel laten staan)

Dit recept is te vinden in:

Serveertip

Serveer dit met stokbrood met gemalen kaas wat je eventueel nog 30 seconden in de magnetron kunt zetten zodat de kaas smelt.
Hierbij kun je heel goed kaastosti's serveren om er een complete maaltijd van te maken.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van essie2395


Reacties (5)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van essie2395
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top