Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Biologische keuken
  5. Compote Van Rode Bosbes

Compote Van Rode Bosbes

Door: reini

  • Biologisch Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 03-11-1999

Ingrediënten


1 kilo rode bosbes, 1 pond suiker, het sap van een halve citroen.


Verder heb je nodig


Pan, lege jampotten


Compote bij ijs, boekweit, rijst, quinoa,couscous en gierstgerechten.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Doe 1 kilo rode bosbes in een pan met weinig water (tegen het aanbranden) Laat dit ong. 10 min opstaan, de bessen laten nu hun sap los. Voeg 1 pond suiker toe en het sap van een halve citroen. Breng de massa nu aan de kook en laat het ong. 6 min. bruisend koken. De potten omspoelen met heet (soda)water en de potten vullen met de kokend hete massa en omgekeerd wegzetten.

Serveertip

Deze compote smaakt overheerlijk bij kwark, als vulling in een kwarktaart,op pannenkoeken,als vulling in een zandschuitje, als bosbestosti (boterham,oude kaas schijf appel bosbescompote en gember)en bij boekweit, rijst en gierst gerechten samen met geroosterde noten, omelet/roerei,gestoofde groenten, gebakken uien en champignons. Ook heerlijk warme compote met ijs en daarbij warme geroosterde hazelnoten.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van reini
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top