Cinnamon Rolls

  • Amerikaans, Banket
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 03-11-1999
  • Cinnamon Rolls

    Cinnamon Rolls

    Cinnamon Rolls

heerlijke warme kaneel "broodjes" met vanille icing.

Deel dit recept

Ingrediënten 10 personen
150 ml bruine basterd (goed aandrukken met afmeten)
50 ml gesmolten boter/margarine
1tl kaneel
75 ml rozijnen
500 ml (2 C) bloem
2 el suiker
4 tl bakpoeder
1 tl zout
125 ml boter
175 ml melk

Icing: 125 ml poedersuiker, 1 el melk, 1/2 tl vanille extrakt.
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 410,76 kcal
Koolhydraten 60,49 g
Eiwitten 7,28 g
Vetten 15,02 g
Benodigdheden
oven voorverwarmd op 220 C
1 grote en 1 kleine beslagkom
mes, vork, deegroller, bakvorm bv. een vierkante.

Voorbereiding

in een kleine kom:
meng debruine suiker met de (gesmolten) boter en de rozijnen en zet het op zij.
verwarm de oven

Bereidingswijze

In een grote beslag kom:
meng de bloem, suiker en bakpoeder en zout. meng het goed door elkaar.
doe er nee de boter in en snij het klein tot de maat van erwtjes.
voeg de melk in een keer toe, en roer het met een vork tot het een zachte, "sticky" plakkerige massa wordt. niet te lang mengen.
doe het deeg op een met bloem bestoven aanrecht en kneed het deeg 10x.
rol daarna het deeg uit tot een lap van 25 cm in het vierkant.
leg nu de vulling die je apart hebt gedaan er op en verspreid het goed over deze lap.
rol de lap nu op en maak de rand goed dicht.
snijd de rol in ongeveer 9 plakken en leg ze in het bakblik.
Bak de rollen voor 15 tot 18 minuten in de oven tot ze mooi goudbruin zijn.
laat ze 3 minuten afkoelen in het blik en keer ze dan om op een taartrooster. doe er dan de "icing" op.
"ICING" roer de poedersuiker met het water en vanille tot een gladde massa.
met een lepel de "icing" op de rolletjes laten vallen in slierten.

Serveertip

warm serveren bij de koffie.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Hankbally avatar
Hankbally 13-02-2022

Er is duidelijk iets mis met de verhoudingen van ingrediënten. ML i.p.v. GR is ongebruikelijk. Er mo et meer vocht bij het deeg en de icing. Ook extra kaneel kan geen kwaad.

OliviaMartinez avatar
OliviaMartinez 03-02-2022

Heerlijk, die ga ik volgende week maken! Heb er nu al zin in!

joopdeklein994 avatar
joopdeklein994 16-12-2017

Ik hou het maar op de recepten die op ´youtube´kunt vinden , dit recept kan toch niet serieus genomen worden ?10 keer kneden en een theelepel kaneel

chris12e avatar
chris12e 18-02-2017

130 gr bastard 40 gr boter (gesmolten) 60 gr rozijnen 300 gr bloem 2 el of 25 gr suiker 4 tl of 4 gr bakboeder 1 tl zout 105 gr boter (gesmolten) 175 ml melk 65 gr poedersuiker 1 el melk 1/2 tl vanilleëxtract de thee- en eetlepels heb ik afgemeten met daadwerkelijke thee- en eetlepels, niet met maatschepjes. Ik had een extra eetlepel melk nodig voor het glazuur. Omdat ik zo van kaneel houd heb ik ook nog 2 tl kaneel aan de vulling, 1 el kaneel aan het deeg en 1 tl kaneel aan het glazuur toegevoegd. Mmmmm!

chris12e avatar
chris12e 18-02-2017

130 gr bastard 40 gr boter (gesmolten) 60 gr rozijnen 300 gr bloem 25 gr suiker of twee eetlepels 4 tl of 4 gr bakpoeder 1 tl zout 105 gr boter (gesmolten) 175 ml melk 65 gr poedersuiker 1 el melk 1/2 tl vanilleëxtract omdat ik kaneel zo lekker vind heb ik ook 2 tl kaneel aan de vulling, 1 eetlepel kaneel aan het deeg en 1 tl kaneel aan het glazuur toegevoegd. Daarnaast had ik nog 1 el melk extra nodig om het glazuur te maken.

Purrie avatar
Purrie 11-02-2016

mjammie.... ik wil ze graag gauw gaan maken, maar waar moet de kaneel? In de vulling of door het deeg?

moniqueclassens avatar
moniqueclassens 03-07-2014

Ga ik zeker proberen. In USA hebben we die steeds s'morgens gehad bij het ontbijt.

Mirrie123 avatar
Mirrie123 30-11-2013

Ze waren erg lekker maar ik heb echt moeten gokken met de ingrediënten in ml. Zou je misschien de hoeveelheden een keertje in grammen kunnen aanduiden? Ga het zeker vaker maken want mijn dochter is er dol op en neemt ze mee naar school.

RFB avatar
RFB 16-06-2013

Gemaakt helemaal gelukt en groot succes! Wel de melk tegen kookpunt aangebracht alvorens het er doorheen te mengen, zorgt ervoor dat de boter (mee) smelt en het deeg beter mengt... bedankt en met goeten

RFB avatar
RFB 15-06-2013

Wel apart om alle hoeveelheden in `ml` te zetten

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten