mijn spare-ribs

  • Internationaal, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 02-11-1999

lekkere sappige en pittige spare-ribs

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
6 strengen spare-ribs
6 l. runderbouillon
2 t.l. djahe
2 d.l. light soja sauce imperia
1 e.l. honing of gembersiroop
2 d.l. tomaten ketchup
fijn gesnedengroen van een kleine prei
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
grote kookpan
BBQ
grote insmeerkwast

Voorbereiding

6 l. bouillon aan de kookbregen met 1 d.l. soja sauce, djahe en 1 d.l. tomaten ketchup.
De strengen spare-ribs halveren.

Bereidingswijze

Als de bouillon met de overige kruiderijen
kookt de spare-ribs erbij doen.
Ongeveer 11 min. zachtjes koken.
De spare-ribs uit de bouillon halen en in een vergiet uit laten lekken.

De BBQ aansteken.

De bouillon kan na te zijn afgekoeld worden ingevroren. Je kan de bouillon keer op keer weer gebruiken.
Het wordt een soort van duizend jarige saus (Chinees).

De ander d.l. soja sauce , de d.l. ketchup en de honing of gember siroop door elkaar roeren.

Als de spare-ribs zijn afgekoeld dan gaan ze op de BBQ.
Bak ze aan alle kanten lekker bruin.
Nu komt het razendsnelle uitwerk.
Zet het rooster wat hoger. Smeer de ribs in met de saus en draai ze gelijk om. Smeer dan de andere kant in en draai dan weer gelijk om.
Herhaal deze handeling een keer of vier achter elkaar. Hierna alleen nog een paar maal snel omdraaien en de ribs zijn klaar.
Zorg er wel voor dat je het snel doet daar de saus snel verbrandt.
Het resultaat is mooie rood/bruin gekleurde, krokante en sappige spare-ribs.
Strooi er voor het opdienen het fijn gesnipperde groen van het preitje op.

Serveertip

Lekker met een pittige rijstsallade en
papadams. (pittige Indiase broodjes)

Laatste reacties

barbecook avatar
barbecook 27-05-2006

Dit recept uitgeprobeerd en.....heerlijk!! Ik heb nog wat ahornstroop aan de grilmarinade toegevoegd om een specifiek zoethete smaak te krijgen, maar dat is natuurlijk persoonlijk he. Complimenten voor dit recept.

marssa avatar
marssa 09-03-2002

Dit lijkt mij heel lekker deze spare-rips ga ze zo snel mogelijk uit proberen als het weer maar beter wordt e dan maar smullen . groetjes marian.

butterfly999 avatar
butterfly999 14-09-2001

Weet je wat leuk is, ik heb die duizendjarensaus al in mijn diepvries staan. Nooit geweten dat je er nog iets anders mee kon doen. Gebruik die nu alleen voor het recept van gerookte theekip of eend. Weer wat geleerd, dank je hiervoor.

vaargeul avatar
vaargeul 29-07-2001

Bij dit recept krijg ik alleen bij het lezen al het water in mijn mond. Ik ben benieuwd!

adeline_a avatar
adeline_a 03-02-2001

Dit lijkt me onweerstaanbaar lekker. Snel favoriet gezet!! Bedankt. Groetjes van An

cookie_o avatar
cookie_o 05-08-2000

Fan-tas-tisch!!! Complimentjes van een spare-ribs-liefhebber! Bianca

ertvelde avatar
ertvelde 27-06-2000

dit vraagt om een bbq dit weekend, spare ribs zijn zo lekker maar volgens de verhalen moeilijk klaar te maken, nu zit ik met regelmaat aan de kant en klare, ik ga dit zeker proberen. thank you sipko van sluis

jos_v_p avatar
jos_v_p 15-06-2000

joop een advies voor je duizendjarige bouillon. voordat je gaat invriezen even goed laten doorkoken

mauritsenole92 avatar
mauritsenole92 14-06-2000

het lijkt me heeeeeeeeerlijk jean hahahha, vandaar ook bij de favorieten he

lindebm avatar
lindebm 25-04-2000

beste Sjeeny, dit recept is heeeeeeerlijk. Ik heb de prei vervangen door een ui en ipv runderbouillon alleen water gebruikt (want de combinatie van varkensvlees met runderbouillon leek mij in eerste instantie niet zo).Maar ze waren zalig. groeten Gerard

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten