1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Internationale keuken
  5. mijn spare-ribs

mijn spare-ribs

  • Internationaal, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 02-11-1999

Ingrediënten 4 personen


6 strengen spare-ribs
6 l. runderbouillon
2 t.l. djahe
2 d.l. light soja sauce imperia
1 e.l. honing of gembersiroop
2 d.l. tomaten ketchup
fijn gesnedengroen van een kleine prei


Verder heb je nodig


Grote kookpan
BBQ
grote insmeerkwast


Lekkere sappige en pittige spare-ribs

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

6 l. bouillon aan de kookbregen met 1 d.l. soja sauce, djahe en 1 d.l. tomaten ketchup.
De strengen spare-ribs halveren.

Bereidingswijze

Als de bouillon met de overige kruiderijen
kookt de spare-ribs erbij doen.
Ongeveer 11 min. zachtjes koken.
De spare-ribs uit de bouillon halen en in een vergiet uit laten lekken.

De BBQ aansteken.

De bouillon kan na te zijn afgekoeld worden ingevroren. Je kan de bouillon keer op keer weer gebruiken.
Het wordt een soort van duizend jarige saus (Chinees).

De ander d.l. soja sauce , de d.l. ketchup en de honing of gember siroop door elkaar roeren.

Als de spare-ribs zijn afgekoeld dan gaan ze op de BBQ.
Bak ze aan alle kanten lekker bruin.
Nu komt het razendsnelle uitwerk.
Zet het rooster wat hoger. Smeer de ribs in met de saus en draai ze gelijk om. Smeer dan de andere kant in en draai dan weer gelijk om.
Herhaal deze handeling een keer of vier achter elkaar. Hierna alleen nog een paar maal snel omdraaien en de ribs zijn klaar.
Zorg er wel voor dat je het snel doet daar de saus snel verbrandt.
Het resultaat is mooie rood/bruin gekleurde, krokante en sappige spare-ribs.
Strooi er voor het opdienen het fijn gesnipperde groen van het preitje op.

Serveertip

Lekker met een pittige rijstsallade en
papadams. (pittige Indiase broodjes)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van bosschaart


Reacties (11)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van bosschaart
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top