1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Risotto
  5. risotto met shii-take

risotto met shii-take

  • , Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 02-11-1999

Ingrediënten 2 personen


30 gram fijngehakte ui, 1 theelepel olijfolie(5ml), 1 teentje knoflook uit de pers, 80 gram risotto rijst, 30 gram Shii-Take, 1 tomaat, 1 theelepel groentebouillonkorrels, 1 eetlepel geraspte kaas, 1 eetlepel magere kwark, takje rozemarijn voor garnering, 3 3/4 liter water


Verder heb je nodig


Magnetron


Slank recept

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Shii-Take schoonborstelen en in reepjes snijden, tomaat aan kleine blokjes snijden (eerst ontvellen en pitjes verwijderen)

Bereidingswijze

Doe de ui, olie en knoflook in een magnetronschaal van ongeveer 1 liter en roer alles goed door elkaar, stel de magnetron in op ongeveer 650 watt en zet de schaal er ongeveer 1 minuut in, tot de ui glazig is. Roer dan de rijst erdoor en zet de schaal er onafgedekt nog 30 seconden, in zelfde stand. Doe het water in de schaal en voeg de Shii-Take en tomatenblokjes toe, roer de groentebouillonkorrels er door en zet de schaal, nu wel afgedekt, weer in de magnetron. ongeveer 15 minuten op 650 Watt. Om de twee minuten even doorroeren. Als de rijst gaar is en het kookvocht is opgenomen roer je de kwark en de geraspte kaas erdoor. Opdienen in een verwarmde schaal en garneer met het takje rozemarijn



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van herfst


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van herfst
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top