1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Italie: Aardappel-plaatpizza

Italie: Aardappel-plaatpizza

Door: pieperparade

  • Italiaans, Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 01-11-1999

Ingrediënten 4 personen


1 blik tomatenstukjes, 7 el olijfolie, 1 kg kruimige aardappelen, 2 bolletjes mozzarella (totaal 250 g), 12 zwarte olijven, 1 blikje ansjovisfilets, bloem, oregano, 100 g geraspte parmezaanse kaas, peper, zout



* Torta tarantina di patate *Heerlijk om met z'n allen van te snoepen.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Aardappelen schillen, in stukken snijden en gaarkoken. Afgieten en fijnstampen en er ongeveer 5 el olijfolie doormengen. Op smaak brengen met peper en zout.Oven voorverwarmen op 220 graden.Bakplaat invetten en met bloem bestuiven.

Bereidingswijze

Leg de aardappelpuree op de bakplaat en er een platte koek van maken die zoveel mogelijk van de bakplaat bedekt. De uitgelekte tomatenstukjes erover verdelen. Bestrooien met oregano. De mozzarella en olijven in plakjes snijden en over de tomatenstukjes verdelen. De ansjovisfilets in een ruitjespatroon erop leggen en vervolgens de pizza bestrooien met de geraspte kaas. Met peper bestrooien en de rest van de olijfolie erover sprenkelen.De plaatpizza in het midden van de voorverwarmde oven in ongeveer 15-20 minuten goudbruin bakken.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pieperparade
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top