Tirami Su

  • Italiaans, Nagerecht
  • > 120 min.

Letterlijk vertaald betekent de naam van dit italiaanse nagerecht: " TREK ME OMHOOG "

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
2 eieren - 50 gr. suiker - 1 mespunt zout - 2oo gr. mascarpone ( verse italiaanse roomkaas ) - 1/4 l koude espresso ( van oploskoffie ) - 16 lange vingers - cacaopoeder om te bestrooien
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Splits de eieren in dooiers en witten.
Klop de dooiers in een grote kom met de suiker tot een licht en schuimig mengsel.
Klop de eiwitten met het zout in een hoge kom met een garde of met de mixer stijf.
Roer de mascarpone door het dooiermengsel en spatel er het eiwit door.
Giet de espresso in een schaal met een opstaande rand of een diep bord.
Week de helft van de lange vingers zo lang in de espresso tot ze aan de buitenkant zacht zijn, maar van binnen nog hard.
Bekleed de bodem van een rechthoekige schaal met de lange vingers.(Bij gebruik van een ronde schaal moeten de lange vingers op maat worden gesneden.)
Schep de helft van het mascarponemengsel over de lange vingers en trijk de bovenkant glad.
Week de resterende lange vingers eveneens in de koffie, leg ze in de vorm en dek af met het resterende mascarponemengsel. Strijk de bovenkant glad.
Bestuif met cacaopoeder en laat het dessert afgedekt in de koelkast rusten om de smaken te laten doortrekken.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

juttavanoeveren avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten