1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Regionale keuken
  5. Gepocheerde Pruimen

Gepocheerde Pruimen

  • Regionaal, Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 01-11-1999

Ingrediënten


3 dl water
100 gr suiker
kanel
halve vanillestokje
pruimen
mascarpone



Voor dit recept kun je ook appels, peer,pruimen enz. In dit recept wordt mascapone gebruikt. Mascapone is een Itliaanse roomkaas

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Kook een siroopje van 3 dl water, 100 gr suiker en een mespunt kaneel en laat een halve opengesnede vanillestokje meetrekken.
Was de pruimen, dep ze droog, halveer ze en verwijder de pitten. Laat de pruimen tegen de kook aan ongeveer 5 minuten in de siroop en laat ze ( in de siroop ) afkoelen.

Serveertip

Seveer met een lepel losgeroerde mascarpone



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jeffrey


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jeffrey
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top