Andijviestamppot

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 31-10-1999

Eenvoudig en toch smaakvol.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
5 aardappelen (middelgroot),
zakje gesneden/gewassen andijvie,
1 1/2 ons mager spek,
zout,
peper,
wijn- of kruiden-azijn,
2 klontjes boter.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Pan, mixer.

Voorbereiding

Snij de spek in dobbelsteentjes.

Bereidingswijze

Kook de aardappelen (met het zout) in plm. 20-25 minuten gaar. Zet ondertussen de spek met een klontje boter op. Bak ze op een zacht vuur uit.
Giet de aardappelen af en stoom ze daarna op hoog vuur in plm. een halve minuut droog.
Mix de aardappelen met een klontje boter tot puree. Voeg de rauwe andijvie toe en giet er meteen de uitgebakken spek overheen. Goed mixen. Beetje peper er overheen.
Afmaken met een beetje wijn- of kruidenazijn (een eierlepel).

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten