pollo al ajillo
- Spaans, Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op 31-10-1999
Ingrediënten 4 personen
1 1/2 kilo kip,1 bolletje knoflook,5 eetl olijfolie,zout,zwarte peper,1 theelepel paprikapoeder,1/4 liter droge witte wijn,2laurierblaadjes,30gr peterselieVoorbereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Bereidingswijze
Snijd de kip in stukken.Maak de knoflookteentjes los en pel ze.Snijd ze in plakjes.Verhit de olie in een vuur en vlamvaste schaal.Braad de kip aan alle kanten bruin.Haal ze uit de schaal en bestrooi ze met peper zout en paprikapoeder.Houd ze warm.Bak de plakjes knoflook in het resterende vet en blus de jus af met de wijn.Voeg de laurierblaadjes toe en breng de wijn aan de kook.Doe de kip weer in de schaal en plaats deze 40 minuten in het midden van de oven.Snijd de peteselie grof en strooi ze voor het serveren over de kip.
Serveertip
Serveer de kip met wit boerenbrood,omde saus mee op te nemen
Laatste reacties
Beter in plaats van paprika poedere verse paprika grof snijden 2 stuks en in plaats van witte wijn Serry mendium nemen dan is het een toppertje S?paanse peper 1 hele hoort er ook in
En ik mis de juist zo belangrijke verse spaanse peper
Beter in plaats van paprika poedere verse paprika grof snijden 2 stuks en in plaats van witte wijn Serry mendium nemen dan is het een toppertje