Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Spaanse keuken
  5. pollo al ajillo

pollo al ajillo

Door: simply

  • Spaans, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 31-10-1999

Ingrediënten 4 personen


1 1/2 kilo kip,1 bolletje knoflook,5 eetl olijfolie,zout,zwarte peper,1 theelepel paprikapoeder,1/4 liter droge witte wijn,2laurierblaadjes,30gr peterselie



Ontdek meer:

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Bereidingswijze

Snijd de kip in stukken.Maak de knoflookteentjes los en pel ze.Snijd ze in plakjes.Verhit de olie in een vuur en vlamvaste schaal.Braad de kip aan alle kanten bruin.Haal ze uit de schaal en bestrooi ze met peper zout en paprikapoeder.Houd ze warm.Bak de plakjes knoflook in het resterende vet en blus de jus af met de wijn.Voeg de laurierblaadjes toe en breng de wijn aan de kook.Doe de kip weer in de schaal en plaats deze 40 minuten in het midden van de oven.Snijd de peteselie grof en strooi ze voor het serveren over de kip.

Serveertip

Serveer de kip met wit boerenbrood,omde saus mee op te nemen



Deel dit recept

Reacties (3)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van simply
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top