1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Soep
  5. bruine bonen soep

bruine bonen soep

Door: bert_f

  • Nederlands, Soep
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 31-10-1999

Ingrediënten 4 personen


400 gram bruine bonen ( pak )
500 gram schenkelvlees
2 laurierbladeren
3 kruidnagels
1 mespunt tijm
1 mespunt majoraan
1 ui, gesnipperd
1 winterwortel in stukjes
3 takjes bladselderie
zout
peper
1 knolselderij
2 preien
3/4 eetlepels gehakte bladselderij


Verder heb je nodig


Blender


Hollandse maaltijdsoep

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Week de gewassen bruine bonen gedurende tenminste 12 uur in 2 liter koud water.

Bereidingswijze

Breng de bruine bonen in het weekwater aan de kook.
Voeg schenkelvlees, lourierbladeren, kruidnagels, tijm, majoraan, ui, winterwortel, bladselderij en naar smaak zout en peper toe.
Laat dit in een gesloten pan onder af en toe roeren 3 uur zachtjes koken.
Schil intussen de knolselderij, snijd deze in plakken van 1 cm dikte en vervolgens in blokjes.
Snijd de prei in dunne ringen.
Voeg dit na 1 uur bij de soep.
Zeef de soep na 3 uur, verwijder laurierbladeren, kruidnagels en bladselderij en bewaar de bouillon.
Snijd het vlees in kleinere stukjes.
Pureer de helft van de bruine bonen in een mengbeker of wrijf ze door een zeef.
Verdun deze puree weer met de bouillon.
Voeg vlees en groentemengsel aan de soep toe.
Breng de bruinebonensoep op smaak met zout, peper en de gehakte bladselderij.

Serveertip

Serveer de soep met stokbrood.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van bert_f
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top