1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Indonesische keuken
  5. Gado Gado

Gado Gado

  • Indonesisch, Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 31-10-1999

Ingrediënten 4 personen


500gr gemengde groenten(kool,tauge,sperciebonen,enz.)1/2 komkommer,1 tomaat,1/2 blok tahoe,2 hardgekookte eieren,kroepoek,2 el peterselie,suiker,zout,azijn,olie
voor de saus: 1/2 pot pindakaas,1th trassie,1fijngesnipperde ui,2tenen knoflook,2tl sambal oelek,2tl bruine suiker,zout, 1el ketjap, 1tl kentjoer,2el olie



Indonesisch groente gerecht

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Kook de groenten beetgaaren rangschik ze,als ze zijn uitgelekt ,op een schaal.Bak de tahoe in plakjes in hete olie en strooi dit in dobbelsteentjes over de groenten.
Snij de komkommer in kleine stukjes.Voeg hierbij de fijngesneden tomaat en giet hier over azijn.Voeg suiker en zout naar smaak toe.
Bak de uien knoflook,sambal en trassie in de olie gaar. De uien moeten gazig blijven. Roer de pindakaas hierdoor, weer met suiker en zout naar smaak. Maak de saus af met ketjap, kentjoer en water. Deze saus mag niet te dik zijn omdat ze gemakkelijk over de groenten te gieten moet zijn. Bovenop de saus komt het komkommmermengsel. Garneer de schaal met peterselie, in plakjes gesneden ei en kroepoek.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jojodo


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jojodo
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top