Portugal: Kip piri-piri

  • Portugees, Hoofdgerecht
  • 60-120 min.

* Frango piri-piri *
Pas op met de piri-piri! De scherpte is afhankelijk van de gebruikte pepers.

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
olijfolie om in te bakken, 6 stukken kip, 2 uien, 6 tomaten, 2 worteltjes, 1 grote pastinaak, 1 kaneelstokje, peper, zout, piri-piri saus (zie onder mijn eigen recepten), 1 rode paprika, 1 gele paprika
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Pel de uien en snijd ze in ringen. Snijd de tomaten in stukken. Snijd de worteltjes en pastinaak in reepjes. Ontdoe de paprika's van hun zaadlijsten en snijd ze in reepjes.

Bereidingswijze

Verhit de olie in een grote braadpan. Leg de stukken kip erin (eventueel portie voor portie) en bak ze aan alle kanten bruin. Voeg ui, tomaat, wortel, pastinaak, kaneel, peper, zout en 7,5 dl water toe. Breng alles aan de kook en roer er een beetje piri-piri door. Dek de pan af en laat alles 30 minuten zachtjes koken.
Doe de reepjes paprika erbij, sluit de pan weer af en alles nog eens 30 minuten zachtjes laten pruttelen, of tot de kip en de groenten goed gaar zijn.
Haal de kip en de groenten met een schuimspaan uit de pan en leg ze op een voorverwarmde schaal. Houd ze warm.
Breng het kookvocht aan de kook en laat het tot ongeveer een derde indikken. Proef het en voeg eventueel nog wat piri-piri toe.
Schenk de saus over de kip en groenten en dien op.

Dit recept is te vinden in:

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

annabee avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten