1. Home
  2. Recepten
  3. Portugese keuken
  4. Portugal: Piri-piri (snel klaar)

Portugal: Piri-piri (snel klaar)

  • Portugees, Saus/dressing
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 30-10-1999

Ingrediënten 4 personen


Voor ca. 10 eetlepels piri-piri:1 rode paprika, 10 rode pepers, sap van 3 citroenen, 3 el olijfolie, zout



* Piri piri *Deze saus van rode pepers zorgt voor de scherpe smaak in pittige gerechten zoals kip piri-piri

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

De paprika's van zaadlijsten ontdoen en in stukjes snijden. Van de pepers ook de zaadjes verwijderen en ze in plakjes snijden.

Bereidingswijze

Bak de stukjes paprika met de pepers en het citroensap in 15 minuten zacht.Doe dit mengsel in de blender of maak er met de staafmixer een dikke saus van.Op smaak brengen met zout.Wil je de piri-piri niet meteen gebruiken, doe het dan over in een potje of flesje, goed afsluiten en op een koele plaats bewaren.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van annabee


Reacties (8)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van annabee
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top