1. Home
  2. Recepten
  3. Portugese keuken
  4. Aardappelsoep
  5. Portugal: Groene aardappelsoep

Portugal: Groene aardappelsoep

Door: pieperparade

  • Portugees, Soep
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 30-10-1999

Ingrediënten 4 personen


1 kg aardappelen, 2 teentjes knoflook (gehakt), 1,5 l lichte kippenbouillon (van tablet) of water, 450 g savooie of groene kool (heel fijn gesneden), 225 g chourico (chorizo)(in plakjes gesneden), peper, zout, 4-6 el olijfolie, 1 el korianderblaadjes



* Caldo verde *Het geheim van een goede caldo verde is de bladeren zo fijn mogelijk te snijden.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Schil de aardappelen en snijd ze in stukken.

Bereidingswijze

Breng aardappelen, knoflook en bouillon (of water) aan de kook en laat het 15 minuten sudderen (of tot de aardappelen gaar zijn). Pureer de soep met de staafmixer.Voeg de kool en de worst toe en breng de soep op smaak met peper en zout.Verdeel de soep over voorverwarmde kommen of borden en voeg er wat olijfolie aan toe.Garneren met korianderblaadjes.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pieperparade
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top