Selderijsoep met shii-take

  • Soep
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 30-10-1999

Door het gebruik van knol- en bleekselderij een lekker pittig soepje

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
100-150 g shii-take, 200 g knolselderij, 1 stengel bleekselderij, 30 g boter, 1 el volkorenmeel, 1 l groentenbouillon (tablet), 1 lavasblaadje, nootmuskaat, zout, 1/8 l slagroom
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Maak de shii-takes schoon onder de stromende kraan en droog ze goed af met keukenpapier of borstel ze alleen voorzichtig schoon. Snijd de hoedjes in reepjes en hak de stelen fijn.
Schil de knolselderij en snijd hem in kleine stukjes. Snijd de bleekselderij in ringetjes. Houd wat mooi selderijblad apart.

Bereidingswijze

Verhit de boter en fruit hierin knolselderij en bleekselderij tot ze kleur beginnen te krijgen. Strooi het meel erover en laat ook dit kleur krijgen. Schenk scheutje voor scheutje de bouillon erbij en laat alles 20 minuten koken (tot de selderij gaar is).
Pureer de soep, voeg de paddestoelen toe en laat nog 10-12 minuten zachtjes koken.
Hak het lavasblaadje en het selderijblad fijn.
Breng de soep op smaak met nootmuskaat en wat zout. Neem van het vuur af en roer de slagroom erdoor. Strooi de gehakte blaadjes erover.

Serveertip

Lekker met warm bruin stokbrood.

Laatste reacties

ehouba avatar
ehouba 15-01-2001

Lekker romig soepje. De shii-take en selderij smaken lekker samen. Voor herhaling vatbaar.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten