Zuurkool Strudel Met Appel En Runderworst

  • Duits, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen

100 g ontbijtspek blokjes12 verse lange, dunne rookworstjes 750 g zuurkool 2 stevige zoetzure appels 150 g verse roomkaas (bijvoorbeeld Monchou) 10 plakjes bladerdeeg (diepvries) 500 g voorgekookte aardappelschijfjes 1 tl komijnzaad 2 el losgeklopt ei zout peper.
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Bak de spekblokjes in een droge koekenpan met anti- aanbaklaag uit. Leg de worstjes bij het spek in de pan en bak ze rondom bruin. Neem de worstjes uit de pan. Voeg de zuurkool met een kopje water toe. De deksel op de pan en de zuurkool 15 min laten pruttelen. Afgieten en laten afkoelen. Snijd de geschilde appels in vieren (klokhuis verwijderen). Snijd het vruchtvlees in plakjes en de verse roomkaas in stukjes. Verwarm de oven voor op 200?C. Leg de ontdooide plakjes bladerdeeg op elkaar en rol ze uit tot een grote plak van 40 bij 50 cm Leg in de lengte, in het midden van het deeg laagjes aardappel, worst, zuurkool en appel. Strooi er wat komijn, peper en de verse roomkaas over. Vouw het deeg over de vulling, plak het met een beetje koud water vast. Leg de ?strudel? met de ?naad? naar beneden op een met bakpapier bekeden bakplaat. Bestrijk de ?strudel? met ei en bak hem in de hete oven in ca 30 min goudbruin en gaar.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

hanneke_b_t avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten