1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Duitse keuken
  5. Reibekuchen.

Reibekuchen.

Door: ikkes

  • Duits, Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 29-10-1999

Ingrediënten 4 personen


Zie recept



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

- Koop 1 kilo vastkokende aardappelen, 2 fijngesneden uien, 2 eieren, 1 eetlepel zout, olie of braadvet.
- Schil de aardappelen, was ze af en rasp ze grofjes.
- Wikkel de geraspte aardappelen in een keukendoek, pers het vocht stevig uit, doe ze vervolgens in een schaal en voeg de gesneden uien, de eieren en het zout toe.
- Goed mengen.
- Verhit in een grote pan het vet of de olie.
- Giet met een lepel het aardappeldeeg in de pan en druk het plat tot kleine poffers.
- Bak de poffer aan beide kanten goudbruin.
- Heet opdienen en serveren met appelmoes of cranberries.
- Je kunt de uien ook vervangen door schijfjes appel of kaantjes.
- Voor wie allergisch is voor appelmoes, het smaakt ook heerlijk met een groene salade.



Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ikkes
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top