Humus

  • Slanke keuken, Voorgerecht
  • 0-10 min.
  • Geplaatst op 29-10-1999

kikkererwtenpuree

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
1/2 l blikje kikkererwten
4 eetl tahin (uit de Turkse winkel of de toko)
1 teentje knoflook uit de pers
peper en zout
sap van 2 citroenen
1 eetl plantaardige olie
1 theel paprikapoeder
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Pureer de kikkererwten met de tahin, de knoflook, peper en zout en het
citroensap in de blender. Doe het mengsel in een kom. Meng de olie met het
paprikapoeder en giet het over de humus. Lekker met zuurdesembrood, stukjes wortel, bloemkoolroosjes of stukjes komkommer.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

crouton avatar
crouton 05-03-2001

Lekker licht en smakelijk gerecht, heerlijk in combinatie met tzatziki en turks brood. Goed eiwit-alternatief in B.S.E.-tijden!

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten