1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Slanke keuken
  5. Humus
  6. Humus

Humus

Door: erie_fraters

  • Slanke keuken, Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 29-10-1999

Ingrediënten 2 personen


1/2 l blikje kikkererwten
4 eetl tahin (uit de Turkse winkel of de toko)
1 teentje knoflook uit de pers
peper en zout
sap van 2 citroenen
1 eetl plantaardige olie
1 theel paprikapoeder



Kikkererwtenpuree

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Pureer de kikkererwten met de tahin, de knoflook, peper en zout en het
citroensap in de blender. Doe het mengsel in een kom. Meng de olie met het
paprikapoeder en giet het over de humus. Lekker met zuurdesembrood, stukjes wortel, bloemkoolroosjes of stukjes komkommer.



Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van erie_fraters
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top