1. Home
  2. Recepten
  3. Slanke keuken
  4. Vegetarische Mousse

Vegetarische Mousse

Door: erie_fraters

  • Slanke keuken, Vegetarisch
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 28-10-1999

Ingrediënten 15 personen


Spinaziemousse:
15 gr gelatinepoeder
450 gr gekookte spinazie
1 eetl citroensap
225 gr magere kwark (20 )
zout
versgemalen zwarte peper

Wortelmousse
450 gr wortels, geschild en in dunne plakken gesneden
120 ml verse sinaasappelsap
mespuntjes geraspte nootmuskaat
zout
versgemalen zwarte peper
15 gr gelatine poeder
225 gr magere kwark (20 )

Komkommermousse
15 gr gelatinepoeder
1 1/2 komkommer, geschild en in dobbelsteentjes gesneden
1 kippenbouillonblokje, verkruimeld
mespuntje gemalen foelie
225 gr magere kwark (20 )



Dit is een uitstekend gerecht wanneer u tot ongeveer 15 gasten te dineren vraagt. Maak het
op in een glazen tulbandvorm, dan ziet het er
net zo lekker uit als het smaakt. Iedere ring
heeft een stollingstijd van ca. 3 uur - u kunt
het gerecht dus het beste een dag van te voren
bereiden.
Hele mousse; 1130 kcal / 4542 Kjoules
Per portie; 100 Kcal / 402 Kjoules

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Voorbereiding: ca 30 minuten, plus stollen
Bereiding: spinazie - 10 minuten; wortels - 20 minuten

Bereidingswijze

1. Eerst de spinaziemousse. Doe de gelatine in
een kopje koud water, zet het kopje in een pan
heet water en roer zolang tot de gelatine opgelost is.
2. Doe de spinazie, citroensap, kwark en opgeloste gelatine in een bekermixer en meng ze tot
een gladde puree. Breng deze met zout en peper op smaak.
3. Doe de puree in de schaal en laat hem stijf worden.
4. Doe voor de wortelmousse de wortels, sinaasappelsap, nootmuskaat, zout en peper in
een pan en breng de sinaasappelsap aan de
kook. Dek de pan af, zet het vuur iets lager en
laat de wortels in ca. 20 minuten zacht worden.
5. mende de wortels met voldoende kookvocht
om er een gladde puree van et maken, in een
bekermixer.
6. Doe de gelatine in een kopje koud water, zet
het kopje in een pan heet water en roer net
zolang tot de gelatine opgelost is.
7. Doe de kwark en de opgeloste gelatine bij de
wortelpuree (in de bekermixer) en meng zolang tot een gladde massa is verkregen.
8. Schep de wortelpuree op de stijfgeworden
spinaziepuree en laat deze ook stollen en stijf
worden.
9. Tenslotte de komkommermousse. Los de
gelatine op zoals boven is beschreven.
10. Doe de komkommer, bouillonblokjes, foelie en
kwark in een bekermixer en meng deze zolang,
tot een gladde massa is verkregen.
11. Doe de opgeloste gelatine erbij en schakel
de bekermixer weer even aan. Dit mengsel is
iets meer vloeibaar dan de andere twee.
12. Giet het komkommermengsel op de stijfgeworden wortelpuree en laat deze ook nog
stollen en stijf worden.



Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van erie_fraters
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top