Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Surinaamse keuken
  5. Kouseband
  6. Kouseband Met Rijst.

Kouseband Met Rijst.

Door: ikkes

  • Surinaams, Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 28-10-1999

Ingrediënten 4 personen


300 gr kouseband
150 gr zoutvlees
50 gr boter
1 ui
2 teentjes knoflook
1 tomaat
1 bouillonblokje
zwarte peper, zout



Ontdek meer:

Bereidingswijze

- Was en snijd de kouseband.
- Ze zien er uit als langgerekte sperziebonen, maar snijd ze schuin af als snijbonen.
- Ontzout het zoutvlees van tevoren gedeeltelijk door het een paar uur in water te laten staan of, als u dat vergeet, het even uit te koken.
- Bak het zoutvlees nu in boter.
- Bak hierna de gesnipperde ui en de uitgeperste teentjes knoflook mee.
- Snijd, als de ui en het knoflook iets doorbakken zijn, de tomaat klein, voeg die toe en laat die even mee bakken.
- Voeg er daarna de gesneden kouseband aan toe en laat het geheel nog 10 minuten doorbakken, alles af en toe omscheppend om aanbakken te voorkomen.
- Voeg nu driekwart liter water en het bouillonblokje toe en laat de groente nog 15 minuten op een heel laag afgestelde warmtebron gaar stoven.
- Voeg tegen het einde van de stooftijd de versgemalen peper toe, proef en voeg indien nodig wat zout toe.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ikkes
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top