1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Zuurkoolschotel

Zuurkoolschotel

Door: goliath

  • Nederlands, Ovenschotel
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 28-10-1999

Ingrediënten 4 personen


1 kg aardappels
- 3 dl melk
- zout
- peper
- 1 ei
- 100 gram rookspek
- 500 gram gehakt
- 1 ui
- 1 theelepel tijm
- 1 eetlepel zaanse mosterd
- 500 gram zuurkool
- 1 dl appelsap
- 3 appels (Granny Smith)
- 1 zakje mix voor aardappelschotel (Knorr)
- 1 zakje Franse gehaktkruiden



Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

De aardappels koken, afgieten, fijnstampen en met de kokende melk tot puree roeren.
Deze op smaak brengen met zout en peper en met een klontje boter en ei smeuig roeren en in een spuitzak overdoen.
Een ovenschaal invetten.
Oven voorverwarmen op 175 gr. C.

Bereidingswijze

De rookspek in blokjes snijden en in de margarine uitbakken.
Het gehakt met de kruidenmix mengen en bij de rookspek doen en meebakken.
De ui fijn snipperen en mee fruiten.
De tijm erover strooien en de mosterd erdoor scheppen.
De zuurkool (eventueel spoelen) los halen en in de appelsap verwarmen.
De zuurkool in de ovenschaal scheppen en het gehakt mengsel erover verdelen.
Wat puree erop scheppen en glad strijken, de rest in mooie repen opspuiten.
De appels schillen en in partjes snijden en deze tussen de puree-repen schikken.
De mix voor aardappel schotel met 4 dl water volgens de gebruiksaanwijzing bereiden en erover schenken.
De schotel in de oven in 45 min. opwarmen.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van goliath
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top