1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. pasta met gorgonzolasaus

pasta met gorgonzolasaus

Door: maxima

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 27-10-1999

Ingrediënten 4 personen


Zout, 500 gram (groene) tagliatelle, 2 stevige handperen, 100 gram pecannoten, 3 bosuitjes, 1 eetlepel blue band vloeibaar, 1 bekertje creme fraiche (125ml), 1 dl witte wijn, 200 g gorgonzola, versgemalen peper, 1 eetlepel fijngehakte peterselie.



Ontdek meer:

Bereidingswijze

Breng ruim water met een beetje zout aan de kook. Kook de tagliatelle in ongeveer 8 minuten beetgaar. Schil intussen de peren en snijd ze in stukjes. Hak de peccannoten. Maak de bosuitjes schoon en snijd ze fijn.
Verwarm de margarine, bak de bosui in circa 3 minuten. Doe de creme fraiche en witte wijn erbij. Laat de gorgonzola op laag vuur in de creme fraiche en wijn smelten. Roer dit af en toe. Giet de pasta af. Schep de stukjes peer en peccannoten door de pasta en schep de pasta in een voorverwarmde schaal. Breng de gorgonzolasaus op smaak met versgemalen peper. Schep dit door de pasta. Strooi dan de peterselie erover.

Serveertip

Serveer het gerecht met roodlofsla.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van maxima
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top