1. Home
  2. Recepten
  3. Tulband
  4. Tulband

Tulband

Door: lekkerbekkie_a

  •  , Banket
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 26-10-1999

Ingrediënten


100 gr zachte roomboter (en een beetje voor de bakvorm), 150 gr suiker, 2 eieren, 200 gr bloem, 2 tl bakpoeder, 2 tl kaneel, 50 gr licht geroosterde gehakte hazelnoten (en een beetje extra voor de bakvorm), 1 1/2 dl boe-renkarnemelk


Verder heb je nodig


Tulbandvorm met een inhoud van ca. 1 1/2 ltr.
oven (175 C), zeef, rooster


Met hazelnoot en kaneel.
het beslag is zo klaar maar het bakken kost wel wat tijd.

Ontdek meer:

Voorbereiding

Bakvorm invetten en met hazelnoten bestrooi-en . oven voorverwarmen op 175 C.

Bereidingswijze

De boter en de suiker tot een creme roeren. de eieren er een voor een door roeren. de bloem met het bakpoeder en de kaneel zeven en met de hazelnoten vermengen. dit mengsel afgewisseld met de karnemelk door de boter-creme roeren. in de bakvorm scheppen, glad-strijken en midden in de oven ca. 45 min. bakken. als de tulband gaar is uit de oven halen en in de vorm een paar min. laten af-koelen. dan op een rooster onkeren en de vorm verwijderen, verder laten afkoelen.

Serveertip

In plaats van hazelnoten kun je in deze cake ook amandelen of walnoten gebruiken, deze noten geven de cake een verassend andere smaak.
de tulband in een gesloten trommel bewaren. in de diepvries is deze tulband ca. 3 maanden houdbaar



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van lekkerbekkie_a
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top