1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Tulband
  5. Tulband

Tulband

Door: wilma_hoeve

  • Nederlands, Banket
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 26-10-1999

Ingrediënten 10 personen


125 gr. cakemeel * 100 gr. boter * 100 gr. suiker * 1-2 eieren * 0,25 dl. melk * 100 gr. gewassen, gedroogde krenten/rozijnen * 25 gr. sukade * 1 afgestreken eetl. cakemeel * paneermeel * poedersuiker


Verder heb je nodig


Tulbandvorm 1 liter * oven


Lekker gevuld cakegebak

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Oven voorverwarmen op 160 gr. C.

Bereidingswijze

Boter en suiker door elkaar roeren. Eieren een voor een toevoegen, daarna nog 5 min. mixen. Cakemeel en melk in gedeelten toevoegen. Bestuif de vorm met cakemeel/paneermeel. Meng de krenten/rozijnen/sukade met 1 eetl. cakemeel, voorzichtig door het beslag scheppen. Vul de tulbandvorm. Bak de tulband op de bakplaat iets onder het midden van de oven in ca. 1,5 uur gaar en goudbruin. Bestrooi de afgekoelde tulband met poedersuiker.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van wilma_hoeve
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top