Zoete Aardappelen

  • Multi-cultureel, Ovenschotel
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 25-10-1999

Zoete aardappelen worden vooral gebruikt in de caribische keuken en zijn lekker bij bijvoorbeeld argentijnse ribeye, gemarineerde karbonades of kip uit de oven.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
Olie, 6 zoete aardappelen (witte of oranje), bij voorkeur 1 zoete witte ui en anders een gewone witte,2 teentjes knoflook, 1 zakje cheddarkaas, peper en zeezout.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
een pan om de aardappelen in te koken, een plank, een mes, een klein kommetje en een platte ovenschaal.

Voorbereiding

Doe de olie en de knoflook in een klein kommetje. Doe de aardappelen in kokend water en laat ze koken totdat de buitenkant gaar is en de binnenkart nog hard (ongeveer 15 min.)Laat afkoelen onder koud stromend water. Snij de ui in ringen.

Bereidingswijze

Vet de ovenschaal in met olie. Snijd de aardappels in plakjes en verdeel ze over de schaal.Sprenkel de knoflookolie en verdeel vervolgens de uiringen over de aardappels.Strooi peper en zout naar smaak toe. Als laatste wordt de schotel bedekt met de cheddar. Plaats de schaal in de oven. Wanneer deze een 'crispfunctie' heeft duurt het 15 minuten tot het gerecht klaar is. Als je de oven gebruikt dien je deze voor te verwarmen op 200 graden en heeft het gerecht 20 minuten nodig, of totdat de kaas krokantbruin is geworden.

Serveertip

Dit gerecht serveer ik het liefst met een argentijnse ribeye, een maiskolf en salade.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

florienkok avatar
florienkok 29-10-1999

Smullen maar !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten