Spaanse Aardappel-Kabeljauwschotel

  • Spaans, Ovenschotel
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 24-10-1999

lekkere ovenschotel

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen


750 gram aardappels in plakjes gesneden
500 g kabeljauwfilet
peper en zout
1/2 tl paprikapoeder
4 el olijfolie
3 uien in ringen gesneden
3 tenen knoflook geperst
1 blikje tomatenpuree
2 dl droge witte wijn
1 Spaanse peper zonder zaadjes in stukjes gesneden
/- 16 zwarte olijven
2 el gehakte peterselie
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
oven
magnetron

Bereidingswijze

Kook de aardappels 3 minuten in de magnetron. Snijd de vis in repen of grote dobbelstenen. Strooi er peper, zout en paprikapoeder over. Fruit de ui en knoflook in 3 el olijfolie. Vul de, met olijfolie ingevette, schaal met de helft van de aardappelplakjes, de helft van het uimengsel, de vis, de rest van de uien en de aardappelplakjes. Meng de tomatenpuree met witte wijn en Spaanse peper en schenk dit over de inhoud. Zet het gerecht 25-30 minuten in de oven op 180 graden.

Serveertip

Garneer de schotel met olijven en peterselie.

Laatste reacties

beauad avatar
beauad 14-05-2001

Hoi, dit ga ik zeker eens proberen, ga hem gelijk uitprinten, groetjes, Adiet

carodun avatar
carodun 28-03-2000

Dat was een lekker schoteltje! Ik heb er nog verse tomaten aan toegevoegd en wat kappertjes er overheen gestrooid. Geserveerd met olijvenbrood heeft mijn vriend er zijn vingers bij afgelikt! Caroline

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten