Scholfilet In Chinese Bieslooksaus

  • Chinees, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 24-10-1999

door de marinade met sherry, gember en ketjap, zullen zelfs vishaters dit gerecht lekker vinden.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
6 eetlepels droge sherry, 2 eetlepels bakgember (Baukje), 4 eetlepels olie, 4 eetlepels sojasaus, 25 gram verse bieslook, 400 gram scholfilets, 200 gram peultjes, 200 gram worteltjes, 50 gram magere spekblokjes.
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

In een kommetje sherry, bakgember, olie en sojasaus tot sausje roeren. Helft van bieslook erboven fijnknippen en erdoor roeren. Sausje over scholfilet schenken en ca 5 minuten laten intrekken. Peultjes en worteltjes in magnetronschaal doen. Scholfilet erop leggen en sausje erover gieten. Spekjes erover verdelen. In magnetron visschotel, afgedekt in ca 10 minuten op vol vermogen gaar laten worden. Schol halverwege keren en groenten doorroeren. Intussen rest van bieslook in stukjes van ca 4 cm knippen.

Serveertip

Visschotel uit magnetron nemen en garneren met stukjes bieslook. Serveren met rijst.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten