1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Griekse keuken
  5. Tzatziki
  6. Tzatziki

Tzatziki

Door: lindas_smulweb

  • Grieks, Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 24-10-1999

Ingrediënten


1/2 komkommer, zout
2 knoflooktenen, 250gr yoghurt Kefir of bulgaarse Yoghurt,
2 eetl olijfolie,
1 eetl kruidenazijn,
1 theel. versgehakte dille of een klein beetje gedroogde, zout, peper



Griekse kokommersaus, lekker bij griekse gerechten, ook bij de kaasflapjes op mijn pagina

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Komkommer schillen, raspen en met zout bestrooien.
15 min laten staan om het water te onttrekken.

Bereidingswijze

De komkommer goed uitdrukken. Knoflooktenen pellen, door knijper drukken en aan yoghurt toevoegen. Olijfolie, azijn en dille erdoor roeren. Komkommer erdoor scheppen. Met peper en zout op smaak brengen.
Voor het serveren afgedekt 1 uur in de koelkast laten intrekken.



Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van lindas_smulweb
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top