1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Sauerbraten

Sauerbraten

  • , Bijgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 24-10-1999

Ingrediënten 4 personen


600 g rundvlees (staartstuk), zout, olie, 1 laurierblad, stukje spekzwoerd, 1/2 ui, 1 wortel, stukje knolselderij, 1/4 l bouillon, maizenaVoor de marinade:karnemelk, 1 laurierblad, 4 kruidnagels, 8 peperkorrels, citroenschilletje, 1 ui, bosje soepgroenten


Verder heb je nodig


Romertopf


In karnemelk gemarineerd rundvlees uit de romertopf.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Het marineren duurt 3 dagen!Schenk zoveel karnemelk over het vlees dat dit net onderstaat en voeg dan de overige marinade-ingredienten toe. Dek goed af met een stuk aluminiumfolie en zet het vlees 3 dagen in de koelkast. Keer het eenmaal per dag.

Bereidingswijze

Beboter de romertopf.Neem het vlees uit de marinade en dep het droog met een stukje keukenpapier. Wrijf het vlees in met zout en olie.Leg vlees, ui, spekzwoerd, laurierblad, reepjes knolselderij en reepjes wortel in de romertopf. Schenk de bouillon erbij.Sluit de romertopf en zet hem gedurende 150 minuten op 200 graden in de niet voorverwarmde oven.Schenk voor meer saus een paar maal wat voorverwarmd marinadevocht bij het vlees.Zeef het kooknat en bind het met wat aangemengde maizena.

Serveertip

Lekker met rijst en rauwkost.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van annabee


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van annabee
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top