Zoete Ui-wortelfrittata

  • Nederlands, Lunch/Brunch
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 24-10-1999

vegetarische omelet met ui, wortel en slagroom

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
3 zoete uien, 1 winterpeen, 1 teentje knoflook, 6 eieren, 1 bekertje slagroom (2 dl), 1 dl melk, zout, peper, 30 gram boter.
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Uien pellen, halveren en in dunne plakjes snijden. Winterpeen dun schillen en fijnraspen. Knoflook pellen en fijnsnijden. Boven kom eieren breken. Slagroom en melk toevoegen en loskloppen met garde. Op smaak brengen met zout en peper. In koekenpan met anti-aanbaklaag boter verhitten. Uien en winterpeen toevoegen en mengsel op middelhoog vuur in ca 8 minuten al roerend lichtbruin en gaar bakken. Knoflook toevoegen en ca 3 minuten meebakken. Eiermengsel over gebakken ui-wortelmengsel in pan schenken en in ca 20 minuten op laag vuur laten stollen. Intussen grill voorverwarmen op hoogste stand. Frittata onder hete grill in ca 2 minuten goudbruin laten worden.

Serveertip

Frittata in 4 punten verdelen. Lekker met salade en chutney.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten