Szegediner goulash

  • Hoofdgerecht
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 24-10-1999

Goulash van rundvlees en zuurkool uit de romertopf.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
600 g runderlappen, zout, uienpoeder, stuk spekzwoerd, 6 jeneverbessen, 1 laurierblad, 1/4 l witte wijn, 500 g zuurkool, 20 g margarine, 1/2 pakje pikante vleesjus
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Romertopf

Bereidingswijze

De vochtige romertopf invetten.
Het vlees in blokjes snijden en bestrooien met zout en uienpoeder.
Leg de helft van de kleingesneden en wat uit elkaar getrokken zuurkool in de romertopf. Duw er een stukje spekzwoerd en enkele jeneverbessen tussen. Leg hierop het vlees en dek af met de resterende zuurkool. Druk hierin het tweede stukje spekzwoerd, de overige jeneverbessen en het laurierblad.
Schenk de wijn en de met water aangelengde vleesjus over de zuurkool. Leg hier en daar een stukje boter.
Sluit de romertopf en zet hem gedurende 150 minuten op 200 graden in de niet voorverwarmde oven.
Verwijder het spekzwoerd en het laurierblad.

Serveertip

Serveer met aardappelpuree of gekookte aardappelen.

Laatste reacties

leatherbiker040 avatar
leatherbiker040 10-01-2010

Zeer geslaagd recept. Ik zou in plaats van margarine roomboter nemen en in plaats van een pakje vleesjus gebruik je de jus van de avond tevoren, als je karbonades gemaakt hebt of ander vlees dat lekkere jus geeft

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten