1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Zuurkool
  5. Zuurkool

Zuurkool

Door: annabee

  • , Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 24-10-1999

Ingrediënten 4 personen


400 g zuurkool, 200 g ananasstukjes uit blik, 1 laurierblad, 10 jeneverbessen, stukje spekzwoerd, scheutje water, scheutje droge witte wijn


Verder heb je nodig


Romertopf


Verrukkelijke zuurkool uit de romertopf.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

De vochtige romertopf invetten.De zuurkool met een vork wat uit elkaar trekken en de ananas erdoor scheppen en overdoen in de romertopf. De kruiden en het stukje spekzwoerd toevoegen en de wijn en het water erover schenken.De romertopf sluiten en gedurende 50-60 minuten op 240 graden in de niet voorverwarmde oven plaatsen.

Serveertip

Ook koud is deze zuurkool heerlijk!



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van annabee
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top