Zwolse blauwvingers
- Nederlands, Banket
- 60-120 min.
ca. 20 stuks
Ingrediënten
200 g boter175 g witte basterdsuiker
zout
1 tl vanillesuiker
1 ei
200 g bloem,gezeefd
25 g hazelnoten, fijngehakt
50 g poedersuiker
1 el cacaopoeder
Benodigdheden
ingevette bakplaatspuitzak met kartelmond van ca. 1 cm doorsnede
kwastje
Voorbereiding
Oven voorverwarmen op 175 graden.
Bereidingswijze
Boter, suiker, snufje zout, vanillesuiker en ei schuimig kloppen. Bloem en hazelnoten in gedeelten erdoor spatelen. Deeg in spuitzak overdoen en van deeg op bakplaat repen van ca. 9 cm lang spuiten (met ca. 3 cm tussenruimte).
Koekjes in midden van oven in ca. 15 min. goudbruin bakken en op rooster ca. 30 min. laten afkoelen. Poedersuiker met cacao zeven, druppelsgewijs 1 el water erdoor roeren tot glanzend chocoladeglazuur. Met kwastje aan 1 kant van koekje een likje chocoladeglazuur aanbrengen.