Zwolse blauwvingers

  • Nederlands, Banket
  • 60-120 min.

ca. 20 stuks

Deel dit recept

Ingrediënten
200 g boter

175 g witte basterdsuiker

zout

1 tl vanillesuiker

1 ei

200 g bloem,gezeefd

25 g hazelnoten, fijngehakt

50 g poedersuiker

1 el cacaopoeder
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
ingevette bakplaat

spuitzak met kartelmond van ca. 1 cm doorsnede

kwastje

Voorbereiding

Oven voorverwarmen op 175 graden.

Bereidingswijze

Boter, suiker, snufje zout, vanillesuiker en ei schuimig kloppen. Bloem en hazelnoten in gedeelten erdoor spatelen. Deeg in spuitzak overdoen en van deeg op bakplaat repen van ca. 9 cm lang spuiten (met ca. 3 cm tussenruimte).
Koekjes in midden van oven in ca. 15 min. goudbruin bakken en op rooster ca. 30 min. laten afkoelen. Poedersuiker met cacao zeven, druppelsgewijs 1 el water erdoor roeren tot glanzend chocoladeglazuur. Met kwastje aan 1 kant van koekje een likje chocoladeglazuur aanbrengen.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

henny_b_b avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten