Zwolse blauwvingers

  • Nederlands, Banket
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 24-10-1999

ca. 20 stuks

Deel dit recept

Ingrediënten
200 g boter

175 g witte basterdsuiker

zout

1 tl vanillesuiker

1 ei

200 g bloem,gezeefd

25 g hazelnoten, fijngehakt

50 g poedersuiker

1 el cacaopoeder
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
ingevette bakplaat

spuitzak met kartelmond van ca. 1 cm doorsnede

kwastje

Voorbereiding

Oven voorverwarmen op 175 graden.

Bereidingswijze

Boter, suiker, snufje zout, vanillesuiker en ei schuimig kloppen. Bloem en hazelnoten in gedeelten erdoor spatelen. Deeg in spuitzak overdoen en van deeg op bakplaat repen van ca. 9 cm lang spuiten (met ca. 3 cm tussenruimte).
Koekjes in midden van oven in ca. 15 min. goudbruin bakken en op rooster ca. 30 min. laten afkoelen. Poedersuiker met cacao zeven, druppelsgewijs 1 el water erdoor roeren tot glanzend chocoladeglazuur. Met kwastje aan 1 kant van koekje een likje chocoladeglazuur aanbrengen.

Laatste reacties

onceinalifetime avatar
onceinalifetime 04-05-2010

De Zwolse blauwvinger is al jarenlang een van de best verkochte koekjes van banketbakkerij Van Orsouw op de Grote Markt in deze provinciestad. Het is een lichtgekleurd, langwerpig roomboterkoekje(de vinger) met op de bovenzijde een bruine vlek chocolade, symbool van het veelvuldig geld tellen, want hieraan hebben de Zwollenaren hun bijnaam te danken.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten