1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Stoofpot met sperziebonen

Stoofpot met sperziebonen

  • , Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 24-10-1999

Ingrediënten 3 personen


250 g magere runderlappen, 1 kg sperziebonen, 500 g aardappelen, 1/2 l bouillon, zout, bonenkruid, stukje spekzwoerd, 2 soepbotten, peterselie


Verder heb je nodig


Romertopf


Complete maaltijd uit de romertopf.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

De boontjes afhalen en in stukjes breken.De aardappelen schillen en in blokjes snijden.

Bereidingswijze

Vet de vochtige romertopf goed in.Leg alle ingredienten door elkaar in de romertopf en schenk de bouillon erover.Sluit de schotel en zet hem gedurende 100-120 minuten op 200 graden in de niet voorverwarmde oven.Verwijder de soepbotten en het spekzwoerd. Strooi veel fijngehakte peterselie over het gerecht en dien het in de romertopf op.

Serveertip

Voor een Russische stoofpot:Na de kooktijd botten en zwoerd verwijderen. Enkele lepels zure room met wat bloem tot een papje roeren en hiermee het stoofvocht binden. De romertopf nog even zonder deksel terugplaatsen in de oven. Garneren met peterselie.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van annabee


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van annabee
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top