1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Italie: Capo San Vito

Italie: Capo San Vito

  • Italiaans, Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 23-10-1999

Ingrediënten 4 personen


750 g iets vastkokende aardappelen, 2 uien, 3 teentjes knoflook, 2 blikjes tonijn in olie, (versgemalen) peper, 1 pot aardappel-ovensaus kaas/tomaat, 300 g gorgonzola


Verder heb je nodig


Ovenschaal


Aardappelschotel met tonijn en gorgonzola.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Schil de aardappelen en snijd ze in dunne plakjes.Pel de uien en snijd ze in dunne plakken.Pel de knoflook en snijd deze fijn.Laat de tonijn uitlekken.Verwarm de oven voor op 200 graden.

Bereidingswijze

Vet de ovenschaal in met wat olie uit een blikje tonijn. Leg de helft van de aardappelschijfjes in de schaal, verdeel hierop de helft van de uien, knoflook en tonijn. Bestrooi ruim met peper en bedek met de rest van de aardappelen. Schenk de ovensaus erover uit en zet de schaal 25 minuten in de voorverwarmde oven.Verdeel de gorgonzola in kleine stukjes.Neem de schaal uit de oven, verdeel de rest van de uien, knoflook en tonijn over de aardappelen en bestrooi met peper.Verdeel de gorgonzola over het gerecht en zet terug in de oven tot de kaas gesmolten is.

Serveertip

Lekker met ciabatta broodjes en een stevige salade met olijven en tomaat.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pieperparade


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pieperparade
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top