Honingzwam met zure niertjes

  • Bijgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 23-10-1999

Alleen de hoeden van de jonge honingzwam gebruiken en deze koken

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
500 g honingzwamhoeden, 3 varkensnieren (of 1 runder), 50 g boter, 1 flinke gesnipperde ui, 2 el bloem, 1/2 l water, 1/8 l rode wijn, 2 kruidnagels, 3 laurierblaadjes, 1 tl strooiaroma, zout, peper
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Nieren goed schoonspoelen en in plakjes snijden.

Bereidingswijze

De paddestoelen in zout water kort koken.
De nierplakjes aanbraden in de boter en de ui kort meefruiten. Bloem erover stuiven en blussen met water. De gekookte paddestoelenhoedjes toevoegen en met de kruidnagels, laurierblaadjes, stroiaroma en peper kruiden. Ongeveer 15 minuten zachtjes laten koken. Met rode wijn en zout op smaak brengen.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten