1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Honingzwam met zure niertjes

Honingzwam met zure niertjes

Door: annabee

  • , Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 23-10-1999

Ingrediënten 4 personen


500 g honingzwamhoeden, 3 varkensnieren (of 1 runder), 50 g boter, 1 flinke gesnipperde ui, 2 el bloem, 1/2 l water, 1/8 l rode wijn, 2 kruidnagels, 3 laurierblaadjes, 1 tl strooiaroma, zout, peper



Alleen de hoeden van de jonge honingzwam gebruiken en deze koken

Ontdek meer:

Voorbereiding

Nieren goed schoonspoelen en in plakjes snijden.

Bereidingswijze

De paddestoelen in zout water kort koken.De nierplakjes aanbraden in de boter en de ui kort meefruiten. Bloem erover stuiven en blussen met water. De gekookte paddestoelenhoedjes toevoegen en met de kruidnagels, laurierblaadjes, stroiaroma en peper kruiden. Ongeveer 15 minuten zachtjes laten koken. Met rode wijn en zout op smaak brengen.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van annabee
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top