Gehakt Met Gebakken Banaan

  • Internationaal, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 23-10-1999

Puertoricaans recept van gehakt met kappertjes en olijven.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 ui, 1 teentje knoflook, 1 groene paprika, 50 gram ham (reepjes), 1 eetlepel kappertjes (potje Royal Mail), 2 eetlepels groene olijven met piment (potje carbonell), 500 gram rundergehakt, 4 dl sugo casa met kruiden (fles a 690 gram Grand'Italia), zout, peper, 2 eetlepels olie, 4 kleine bananen.
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Ui en knoflook pellen en fijnsnipperen. Paprika schoonmaken, wassen en in stukjes snijden.Kappertjes en olijven fijnhakken. In hapjespan gehakt al omscheppend rul bakken. Ui, knoflook en paprika ca 3 minuten meebakken. Tomatensaus, ham, kappertjes en olijven erdoor scheppen. Gehaktmengsel onafgedekt ca 10 minuten zachtjes laten sudderen tot meeste vocht verdampt is. Intussen bananen pellen en elk schuin in 5 stukken snijden. In koekenpan olie verhitten en in ca 3 minuten banaan goudbruin bakken, halverwege keren. Gehakt op smaak brengen met zout en peper.

Serveertip

Gehakt in midden op vier borden scheppen. Banaan als bloem erop leggen. Serveren met rijst en gemengde sla.

Laatste reacties

elizabeth_b avatar
elizabeth_b 21-06-2002

mmmm lekker ik heb hem uitgeprint nelleke

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten