Gestoofde Varkensfricandeau In Tomaten-Champignonsaus
- Nederlands, Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op 23-10-1999
Ingrediënten 4 personen
600 gram varkensfricandeau, 2 theelepels paprikapoeder, 1 bakje champignons (250 gram), 50 gram boter, 1 blik gepelde tomaten (netto ca 400 gram), 1 theelepel rozemarijn, 1 theelepel thijm, 1 vleesbouillontablet, 1 dl droge witte wijn, 1 teentje knoflook.Bereidingswijze
Vlees inwrijven met paprikapoeder. Champignons schoonvegen met keukenpapier. In braadpan boter verhitten. Vlees in ca 10 minuten rondom bruin bakken. Uit pan op bord scheppen. In bakvet champignons ca 3 minuten zachjes bakken. Toevoegen tomaten met vocht, rozemarijn,thijm,bouillontablet en wijn. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Al roerend aan de kook brengen. Vlees terugdoen in de pan en afgedekt in ca 1 1/2 uur zachtjes gaarstoven, af en toe keren. Vlees uit de pan op een plank leggen en in plakken snijden. Terugdoen in pan en nog even doorwarmen.
Serveertip
Serveren met broccoli of sperciebonen en gebakken aardappelpartjes.
Door de varkensfricandeau langzaam op een laag pitje gaar te stoven, wordt het heel mals en kunnen de toegevoegde kruiden goed intrekken.
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties