1. Home
  2. Recepten
  3. Engelse keuken
  4. Cake
  5. Eccles Cake

Eccles Cake

  • Engels, Banket
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 23-10-1999

Ingrediënten 4 personen


250 gr. krenten, 1/2 kop sukade en oranje snippers, 1 e.l. brandy of rum, 1 e.l. suiker, 1/2 t.l. kaneelpoeder, 2 pakjes roomboter bladerdeeg, 1 eiwit, 2 t.l. suiker.


Verder heb je nodig


Koekvormpje, deegroller


Engels, niet echt zoet gebak

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Oven voorverwarmen op 210 gr. C. Vet twee bakplaten in met gesmolten boter of olie.
Bladerdeeg uit leggen en ontdooien.
Meng krenten, snippers, brandy of rum, suiker en kaneel in een kom.
Snijd met een koekvorm rondjes uit het bladerdeeg van ca. 8 cm.

Bereidingswijze

Leg op elk deegrondje 2 afgestreken eetlepels vulling. Breng de randen samen en druk ze vast. Draai de deegnaad naar beneden en rol de deegballetjes uit tot een 1 cm. dikke ovale vorm. Leg ze op de bakplaten. Met eiwit bestrijken en bestrooien met extra suiker. Snijd met een scherp mes 3 sneetjes in de bovenkant. Bak ze in 15-20 minuten goudbruin.

Serveertip

Past bij een echte high tea!



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van annemaria


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van annemaria
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top