1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Filet Mignon De Porc Truffe

Filet Mignon De Porc Truffe

  • , Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 23-10-1999

Ingrediënten 4 personen


2 varkenshaasjes, 1 truffel( uit blikje), 1 dl. cognac, 60 gram boter, tijmpoeder, zout, peper, 60 gram puree van ganzelever.



Varkenshaasje met Truffels

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Haal de truffel een avond van te voren uit het blikje.

Bereidingswijze

Snijd de helft van de truffel in kleine reepjes. Maak met een mes kleine kleine inkepingen in het vlees en steek de reepjes truffel in de inkepingen. Wrijf de haasjes goed in met peper, zout en tijmpoeder, zodat het erin dringt en hak de rest van de truffel fijn. Leg de varkenshaasjes in een kom, strooi er de gehakte truffel over, schenk de cognac en het truffelnat over en lat marineren tot de volgende dag. Draai het vlees af en toe om in de marinade. Smelt de boter in een pan en als ze heet is sauteren we de varkenshaasjes snel aan alle kanten bruin, zetten het vuur laag en laten nog 20 minuten smoren. Tien minuten voor het einde gieten we het vocht van de marinade over het vlees, steken er de brand in en voegen ook de gehakte truffel erbij. Snijd de haasjes in plakken, leg ze op een voorverwarmde schaal, voeg de ganzeleverpuree bij de saus, meng deze er op zacht vuur door, zodat ze oplost in de saus. Schenk de saus over de varkenshaas.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van zus


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van zus
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top