Runderrollade Met Pesto En Pijnboompitten
- Hoofdgerecht
- 30-60 min.
Dit gerecht kan zowel warm als koud worden gegeten.
Ingrediënten 8 personen
1 runderrollade van ca. 800 gram (niet gekruid), 100 gram boter, 150 gram pijnboompitten, zonnebloemolie, 1 potje pestoBereidingswijze
Braad de rollade rondom bruin in de boter. Draai het vuur laag en laat met het deksel op de pan 30 minuten stoven (de rollade mag rose zijn). Rooster de pijnboompitten in een paar druppels olie in de koekenpan lichtbruin. Schep ze uit de pan. Laat de rollade iets afkoelen, knip het net dat er omheen zit in de lengte open en verwijder het voorzichtig. Smeer de rollade rondom in met pesto en strooi er de pijnboompitten over. Druk ze iets aan. Snijd in plakken van 0,5 cm dik en leg op een schaal.
Serveertip
Wijntip: Medoc. Graves, Pomerol en Saint-Emilion