1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Gegratineerde Perziken

Gegratineerde Perziken

  • Nederlands, Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 22-10-1999

Ingrediënten 4 personen


6 perziken, vers of uit blik , 75 gram amandelspijs, 1 eidooier, 8 kleine bitterkoekjes, 1 tl. geraspte citroenschil, 2 e.l. zoete witte wijn, 1 e.l. boter of margarine


Verder heb je nodig


Ingevette ovenschaal


Apart toetje met heerlijke amandelsmaak

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Oven voorverwarmen op 180 graden C. Perziken halveren, pitten verwijderen en een beetje uithollen. Perziken in ovenschaal zetten, vruchtvlees fijnsnijden. Amandelspijs fijnprakken en mengen met fijngesneden perzik, eidooier, bitterkoekjes, citroensap en wijn. Mengsel over holtes van perziken verdelen. Perziken tot gebruik koel bewaren

Bereidingswijze

Boter over vulling verdelen en perziken in midden van oven plm. 20 minuten bakken.

Serveertip

Lekker met bolletje ijs of schepje creme fraiche.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van annemaria


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van annemaria
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top