1. Home
  2. Recepten
  3. Engelse keuken
  4. Lemon curd
  5. Lime Lemon Curd

Lime Lemon Curd

Door: annemaria

  • Engels,
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 22-10-1999

Ingrediënten 4 personen


Voor 1 pot: 1 limoen, 1 kleine citroen, 75 gram boter of margarine, 100 gram basterdsuiker, 2 eieren (goed losgeklopt).



Lekkere lemon curd, makkelijk zelf te maken en heerlijk op scones of wentelteefjes.

Ontdek meer:

Voorbereiding

Jampot met heet sodawater schoonmaken, met heet water afspoelen en omgekeerd op theedoek laten drogen.

Bereidingswijze

Schil van limoen en citroen raspen en vruchten uitpersen. Boter, suiker, rasp en sap van limoen en citroenin kom boven pan met heet water (au bain marie) laten smelten. Eieren onder voortdurend kloppen toevoegen. Heel langzaam aan de kook brengen en blijven kloppen to mengsel dik en lobbig wordt. Van vuur afnemen en in schone jampot doen. Kan plm. 4 dagen in koelkast bewaard blijven.

Serveertip

Op scones,muffins, pancakes en op Hollandse wentelteefjes.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van annemaria
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top