1. Home
  2. Recepten
  3. Cider
  4. Beenham Met Appel

Beenham Met Appel

  • Italiaans, Feestmaaltijd
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 22-10-1999

Ingrediënten 4 personen


1 kg beenham
1 el olie
2,5 dl kippenbouillon
6 el honing
2 tl kaneel
3 dl appelsap of cider
1 citroenschil in dunne reepjes
3 appels, geschild, zonder klokhuis in partjes
4 tl maizena
2 el water



Zeer geschikt voor een luxe etentje.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 120 graden

Bereidingswijze

Braad de beenham rondom aan in een braadpan tot hij bruin is.
Voeg bouillon, 3 el honing, kaneel, appelsap en citroenschil toe en breng langzaam aan de kook.
Laat 1 uur sudderen tot het vlees mals is.
Keer het vlees af en toe en bedruip het met de overige honing.
Stukjes appel in de pan doen en 8 min. laten meekoken tot ze zacht zijn.
Het vlees en de appels op een schaal in de oven warmhouden.
Maizena met water aanmaken en in de pan saus doen.
Op hoog vuur roeren tot de saus indikt.
Saus over het vlees gieten en met de appels serveren.

Dit recept is te vinden in:

Serveertip

Heerlijk met rosti of gebakken aardappeltjes en compote.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van _prinsheerlijk_


Reacties (5)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van _prinsheerlijk_
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top